Refundacija

Prilikom upisa deteta u neki od naših vrtića, roditelji će od ljubaznog osoblja dobiti sve potrebne informacije a  spisak potrebnih dokumenata za refundaciju koja se predaju Gradsku upravu u Ulici Kraljice Marije 1 (pored Poštanske štedionice), III sprat, pisarnica (šalter 7 ili 8), kao i detaljna uputstva. Kako bismo roditeljima olakšali pripremu dokumenata, spisak potrebne dokumentacije navodimo u tekstu ispod:

 Uz zahtev za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi (PPU – 1) prilaže se:

PPU – 1 obrazac u 2 primerka (dobija se u vrtiću prilikom potpisivanja ugovora)

Odbijenica iz državne Predškolske ustanove (Preradovićeva 2a, utorak i četvrtak od 9 do 14 časova)

Izvod iz matične knjige rođenih za dete

Državljanstvo za roditelja koji je potpisao ugovor

Fotokopija lične karte ili očitana (za roditelja koji je potpisao ugovor)

Kopija ugovora potpisan sa Predškolskom ustanovom

 Nakon što roditelj sklopi ugovor sa PPU „Kung fu Panda“, dobija uplatnicu na pun iznos za troškove boravka u vrtiću, 28 000 dinara. Refundacija podrazumeva povraćaj novca koju Grad isplaćuje na račune roditelja, u iznosu od 22 362 dinara najkasnije poslednjeg dana u mesecu za prethodni mesec. Nakon dobijene refundacije roditelj dodaje razliku od 5640 dinara i uplaćuje usluge za prethodni mesec. Na taj način roditelj plaća vrtić deteta unazad i to  samo 5 640  dinara.
Praksa je da se uplate vrše najkasnije do 25. u mesecu za tekući mesec , kako bi roditeljima bila blagovremeno uplaćena refundacija za naredni mesec.