Politika privatnosti

 • Na osnovu odredbe čl.142. i čl.143. Zakona o obligacionim odnosima  Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda

  O B A V E Š T A V A

  Svoje korisnike da registracijom ili korišćenjem pristaje na uslove korišćenja svih usluga, materijala ili autorskih dela koji se nalaze na web prezentaciji www.pukfp.rs .

  Materijal predstavljen na prezentaciji www.pukfp.rs je u potpunosti u vlasništvu Privatne Predškolske ustanove Kung Fu Panda, i ZABRANJENO je da se koristi u druge svrhe bez pismene saglasnosti ovlašćene osobe ispred PPU Kung Fu Panda.

  Registrovani korisnici se smatraju osobama sa odobrenim pristupom posebnim delovima prezentacije, i u obavezi su da čuvaju svoje pristupne parametre od neovlašćenog korišćenja.ZABRANJUJE se deljenje pristupnih parametara sa bilo kojom osobom, grupom, kompanijom ili bilo kojim fizičkim ili pravnim licem, koje nije dobilo dozvolu administratora ili ovlašćene osobe ispred PPU Kung Fu Panda.

  Pristupnim parametri se smatraju tajnim podacima, i kao takvi se moraju tretirati i od strane korisnika.

  Izjava o zaštiti privatnosti

  U ime  Privatne Predškolske ustanove Kung Fu Panda (www.pukfp.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo korisnicima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se odjave sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Privatnoj Predškolskoj ustanovi Kung Fu Panda su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti.

  Privatne Predškolske ustanove Kung Fu Panda se zalaže za očuvanje principa privatnosti u prikupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda.

   

  ·            Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.

  ·            Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.

  ·            Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.

  ·            Ograničava dostupnost vaših informacija.

  ·            Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.

   

  Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda veoma ceni odnos koji ima sa svojim korisnicima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

  Polisa zaštite privatnosti Privatne Predškolske ustanove Kung Fu Panda

  Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u našim vrtićima, Web prezentaciji www.pukfp.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane www.pukfp.rs. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

   

  Tipovi obaveštenja korisnicima

  ·            Oglasi

  ·            Lifleti

  ·            Newsletteri

  ·            Poštanska pisma

  ·            Telefonski pozivi

   

  Tipovi prikupljanih informacija

   

  Informacije koje www.pukfp.rs može prikupljati su:

  ·            Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)

  ·            Informacije ličnog izbora (komentari o ponuđenim člancima I tekstovima)

   

  Prikupljanje informacija

   

  U toku korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

  ·            prilikom online registracije korisničkog naloga

  ·            korišćenjem nekog servisa ili usluge

  ·            Prilikom popunjavanja određenih formi (upis, prijave na određene aktivnosti I sl)

  ·            učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima

  ·            uspostavljanjem kontakta preko Web stranica ili direktno u našim objektima

  ·            učestvovanjem u drugim aktivnostima www.pukfp.rs

   

  Korišćenje informacija

   

  Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

  ·            popunjavanje formi u zahtevima za uslugama ili informacijama

  ·            obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa

  ·            organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja

  ·            ponuda novih usluga

  ·            poboljšanje efektivnosti naše Web stranice, marketinških aktivnosti i ponude

  ·            sprovođenje istraživanja i analiza

  ·            slanje informacija u marketinške svrhe

  ·            obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

   

  Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

   

  Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo slanje informacija vezano za naše usluge

   

  Prosleđivanje ličnih informacija

   

  Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

  Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda može imati potrebu da prosledi informacije određenim trećim licima, kao što su naš call centar, objekti vrtića ili drugi predstavnici koji nastupaju u naše ime. Ova akcija može biti preduzeta u sledećim slučajevima:

   

  ·            ispunjavanje korisničkih zahteva

  ·            slanje marketinških obaveštenja

  ·            dostavljanje paketa 

  ·            Organizacija događaja

  ·            održavanje članskog kluba 

  ·            sprovođenje istraživanja, analiza ili drugih upita

  ·            slanje regularnih poštanskih ili elektronskih poruka

   

  Treća lica, sa kojima Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda ima ugovor su ovlašćena da prosleđene informacije koriste isključivo u svrhe za koje su unajmljena. Kao deo ugovora sa njima, u obavezi su da slede pravila privatnosti koja smo im prosledili i da preduzmu razumne mere predostrožnosti kako bi obezbedili sigurnost Vaših ličnih podataka.

  Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda će eventualno biti prinuđen da prosledi lične podatke validnim sudskim vlastima, po sudskom pozivu, sudskim istražiteljima ili drugačije kako je propisano zakonom. Takođe, zadržavamo pravo da prijavimo istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonske. Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda može proslediti određene lične podatke u slučaju da verujemo da je taj postupak razumno potreban kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih. Isto tako lični podaci se mogu proslediti u slučaju korporacijske prodaje, integrisanja, akvizicije, raspuštanja ili nekog sličnog događaja.

   

  Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

   

  Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, obaveštenja, ankete i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja www.pukfp.rs

   

  Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

   

  Bilo da samo koristite informativno web prezentaciju ili ste registrovani korisnik, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Privatna Predškolska ustanova Kung Fu Panda ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

  S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica www.pukfp.rs koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz registracije I prijave, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj telefona.

  Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera, uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

   

  Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

   

  Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru korišćenja na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.

  Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da se prijavite.

  Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da znamo kako posetioci koriste naše Web stranice.

  Web stranice www.pukfp.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem Interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

   

  Sakupljanje informacija o deci

   

  www.pukfp.rs neće svesno ili namerno prikupljati lične podatke  putem Interneta od dece koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

   

  Kontakt

   

  Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate.